Derks Bedrijfswagens in Uden

Financieren en Leasen

Financieren en Leasen zijn het alternatief als u niet direct een bedrijfswagen wilt kopen. U kunt kiezen tussen Financial Lease en Operational Lease. Deze twee financieringsvormen -die gelden voor een looptijd vanaf 12 maanden- maken het mogelijk dat u in een bedrijfswagen rijdt voor een vast bedrag in de maand. Zo houdt u financiële ruimte over voor uw onderneming. 

Het verschil tussen Financieren en Leasen

U kiest voor Financial Lease (Financieren) als u economisch eigenaar van de bedrijfswagen wilt zijn. Hierdoor geniet u fiscale voordelen. Bij deze leasevorm bent u verantwoordelijk voor tal van zaken, zoals financiering, verzekeringen, belastingen en onderhoud. Bij Financial Lease vraagt uw bedrijfswagen om tijd en aandacht van u. Bij het aflopen van een Financial Leasecontract is de bedrijfswagen van u, meestal tegen betaling van een slottermijn.

U kiest voor Operational Lease (Leasen) wanneer u maximaal ontzorgd wilt worden. Geen gedoe. Bij Operational Lease beschikt u over een bedrijfswagen die weliswaar niet van u is, maar waar u wel volledig over kunt beschikken. Daarom heeft u niet (of zeer beperkt) te maken met de zaken die bij het verzekeren en onderhouden van een voertuig horen. Hier is Derks Bedrijfswagens namelijk voor verantwoordelijk. Bij Operational Lease kunt u zich focussen op uw onderneming. Aan het einde van de leasetermijn levert u de bedrijfswagen weer in.

Bedrijfswagen Financieren 

Een Financial Leasecontract kan aangegaan worden voor alle merken en type bedrijfswagens. Zowel nieuwe als gebruikte. U bepaalt zelf de looptijd (12, 24, 36, 48 of 60 maanden) en kilometrage.
U kunt kiezen voor een aanbetaling en slottermijn. Dit verlaagt de maandtermijn. Het maandbedrag is de aflossing en rente voor het gefinancierde deel van de bedrijfswagen.

Bedrijfswagen Leasen

Een Operational Leasecontract kan aangegaan worden voor alle merken en type bedrijfswagens. Zowel nieuwe als gebruikte. U bepaalt zelf de looptijd (12, 24, 36, 48 of 60 maanden) en jaarkilometrage. In samenspraak met Derks Bedrijfswagens komt u een aanbetaling en eventueel een koopoptie overeen. Het maandbedrag wordt vervolgens opgebouwd uit kosten voor: afschrijving van de bedrijfswagen, rente, motorrijtuigenbelasting, verzekering en onderhoud.

Voordelen bij Derks Bedrijfswagens

  • Ruim 30 jaar ervaring in bedrijfswagens;
  • Keuze uit alle merken bedrijfswagens, zowel nieuw als gebruikt;
  • Wij beschikken over eigen werkplaatsen;
  • Persoonlijk contact;
  • Met één telefoontje is alles geregeld;
  • Eén maandfactuur met vast bepaald bedrag;
  • Geen verrassingen achteraf;
  • Uw financiële middelen blijven beschikbaar voor bedrijfsvoering.

Heeft u andere mobiliteitswensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij stellen met alle plezier een specifiek mobiliteitspakket voor u samen.

Onze adviseurs

Wij staan klaar om met uw vraag aan de slag te gaan!

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het leasen van kleine en grote bedrijfswagens

Ons aanbod bedrijfswagens

Veel gestelde vragen Financieren en Leasen

Wat is het verschil tussen Financial Lease en Operational Lease?

U kiest voor Financial Lease als u economisch eigenaar van de bedrijfswagen wilt zijn. Hierdoor geniet u fiscale voordelen. Bij deze leasevorm bent u verantwoordelijk voor tal van zaken, zoals financiering, verzekeringen, belastingen en onderhoud. Bij Financial Lease vraagt uw bedrijfswagen om tijd en aandacht van u. Bij het aflopen van een Financial Leasecontract is de bedrijfswagen van u, meestal tegen betaling van een slottermijn.

U kiest voor Operational Lease wanneer u maximaal ontzorgd wilt worden. Geen gedoe. Bij Operational Lease beschikt u over een bedrijfswagen die weliswaar niet van u is, maar waar u wel volledig over kunt beschikken. Daarom heeft u niet (of zeer beperkt) te maken met de zaken die bij het verzekeren en onderhouden van een voertuig horen. Hier is de Derks Bedrijfswagens namelijk voor verantwoordelijk. Bij Operational Lease kunt u zich focussen op uw onderneming. Aan het einde van de leasetermijn levert u de bedrijfswagen weer in.

Wat is het verschil tussen Full Operational Lease en Netto Operational Lease?

Het verschil tussen de Leasevormen is dat Full Operational Lease (FOL) een totaalpakket biedt inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Bij Netto Operational Lease (NOL) is dat exclusief waardoor het maandbedrag (leasetermijn) lager zal uitvallen.

Wat zijn de voorwaarden bij het leasen van een bedrijfswagen?

Om een bedrijfswagen te kunnen leasen, dient u ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel, voorts dient u te beschikken over een geldig BTW nummer. Uw mogelijkheden tot lease zijn beperkt bij achterstallige betalingen bij banken of de overheid, een faillissement of een negatieve BKR codering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat gebeurt er bij het aflopen van een Financial Leasecontract?

Nadat de leasetermijn verstrijkt en de slottermijn is betaald wordt u ook juridisch eigenaar van de bedrijfswagen. De hoogte van de slottermijn kunt u bespreken met uw financieringsmaatschappij. Bij het bepalen van dit bedrag wordt er rekening gehouden met de geschatte restwaarde van de bedrijfswagen. De slottermijn zal net onder de restwaarde liggen.

Wat gebeurt er bij het aflopen van een Operational Leasecontract?

Bij Operational Lease bent u niet altijd aan het einde van het contract zonder kosten van de bedrijfswagen af. Het kan zijn dat u nog naheffingen verschuldigd bent. Denk aan meer-kilometers en schadekosten. Er zijn na het verstrijken van een Operational Leasecontract verschillende mogelijkheden waarop u verder kunt gaan. U kunt uw bedrijfswagen inleveren en een nieuw leasecontract afsluiten voor een andere bedrijfswagen. U kunt het contract verlengen, veelal tegen lagere maandlasten. Het behoort zelfs tot de mogelijkheid om de bedrijfswagen over te nemen van Derks Bedrijfswagens. Dat kan door uitoefening van de eventueel overeengekomen koopoptie, maar wij kunnen u ook een aanbod voor overname doen aan het einde van het contract. Vraag er gerust naar.