Financial Lease

Wanneer u voor Financial Lease (Financieren) kiest, bent u economisch eigenaar van de bedrijfswagen en geniet u fiscale voordelen. Bij deze leasevorm bent u verantwoordelijk voor onder andere: financiering, verzekeringen, belastingen en onderhoud. Bij het aflopen van een Financial Leasecontract is de bedrijfswagen van u, meestal tegen betaling van een slottermijn.

Over Financial Lease

Een Financial Leasecontract kan aangegaan worden voor alle merken en type bedrijfswagens. Zowel nieuwe als gebruikte. U bepaalt zelf de looptijd (12, 24, 36, 48 of 60 maanden) en kilometrage. U kunt kiezen voor een aanbetaling en slottermijn. Dit verlaagt de maandtermijn. Het maandbedrag is de aflossing en rente voor het gefinancierde deel de bedrijfswagen.

Bij Financial Lease sluit u een lening af bij een financieringsmaatschappij om zo uw bedrijfswagen te financieren. Deze lening betaalt u maandelijks terug door middel van aflossing en rente. U kunt deze vorm van leasen dus zien als een koop op afbetaling. Hoewel u de bedrijfswagen bij Financial Lease dus niet direct volledig betaalt, bent u wel direct economisch eigenaar en dient de bestelbus op uw bedrijfsbalans te komen staan.

Bij deze leasevorm moet u zaken zoals onderhoud, belasting en verzekeringen zelf regelen en betalen. Daardoor heeft u de onderhoudskosten zelf in de hand en bepaalt u zelf waar en wanneer het onderhoud gebeurt. Het risico van waardevermindering is wel volledig uw zaak, hou daar rekening mee bij het bepalen van de afschrijving.

Onze adviseurs

Wij staan klaar om met uw vraag aan de slag te gaan!

Veel gestelde vragen Financial Lease

Wat zijn de voordelen van Financial Lease?

Bij Financial Lease zijn er bepaalde belastingvoordelen te behalen, die u bij Operational Lease niet hebt. Denk dan met name aan de investeringsaftrek, milieu investeringsafrek, kleinschaligheidsaftrek. Bij Financial Lease zitten tevens de volgende voordelen: onbeperkte kilometrage en het behoud van schadevrije jaren. Nadeel van Financial lease: bij het Financial Leasen van een bedrijfswagen dient u vooraf de volledige BTW die begrepen is in de aanschaf te betalen.

Wat gebeurt er bij het aflopen van een Financial Leasecontract?

Nadat de leasetermijn verstrijkt en de slottermijn is betaald wordt u ook juridisch eigenaar van de bedrijfswagen. De hoogte van de slottermijn kunt u bespreken met uw financieringsmaatschappij. Bij het bepalen van dit bedrag wordt er rekening gehouden met de geschatte restwaarde van de bedrijfswagen. De slottermijn zal net onder de restwaarde liggen.

Kan ik bij een Financial Leasecontract de bedrijfswagen laten aanpassen?

In overleg met Derks Bedrijfswagens bepaalt u in welke mate u uw bedrijfswagen aanpast. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bestelbus om te bouwen tot een speciaal voor uw bedrijf aangepaste bus. Ook gaat u over het eventueel betimmeren en/of stofferen van de binnenkant. Dit staat leasen niet in de weg, mits dit in goed overleg met Derks Bedrijfswagens is overeengekomen. Ook kunt u na overleg met Derks Bedrijfswagenseen imperiaal, resteel, trekhaak of iets dergelijks op uw bedrijfswagen (laten) aanbrengen. Deze extra investering kunnen mogelijk zelfs meegenomen worden in de financiering. Onder Derks Bedrijfswagens > Werkplaatsen > Speciaalbouw vindt u meer informatie over het aanpassen van bedrijfswagens bij Derks Bedrijfswagens.

Kan ik bij Financial Lease tussentijds aflossen?

Bij Financial Lease kunt u boetevrij aflossen, zonder hercalculaties.

Wat zijn de voorwaarden bij Financieren?

Om een bedrijfswagen te kunnen Financieren, dient u ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel, voorts dient u te beschikken over een geldig BTW nummer. Uw mogelijkheden tot lease zijn beperkt bij achterstallige betalingen bij banken of de overheid, een faillissement of een negatieve BKR codering. Neem contact op voor meer informatie.

Ons aanbod bedrijfswagens