Netto Operational Lease

Wilt u zaken als reparatie, onderhoud en verzekering zelf regelen? Dan is Netto Operational Lease de ideale leasevorm voor u. Het belangrijkste verschil met Full Operational Lease is het feit dat u bij deze vorm van leasen het operationele beheer van uw auto zelf kunt verzorgen. Bij Netto Operational Lease staat het voertuig niet op uw balans maar bij Derks Bedrijfswagens, zodat u uw liquiditeitspositie optimaal kunt benutten voor uw onderneming. Net als bij Financial Lease zijn de kosten op het gebied van reparatie, onderhoud en verzekering voor uw rekening. Het restwaarderisico ligt bij Derks Bedrijfswagens.

Netto Operational Lease bij Derks Bedrijfswagens

  1. Kies de bedrijfswagen die bij uw onderneming past;
  2. Bepaal de gewenste looptijd (12, 24, 36, 48 of 60 maanden);
  3. Bepaal het gewenste kilometrage per jaar;
  4. Vraag één van onze adviseurs een Netto Operationele Lease offerte te maken;
  5. Uw onderneming wordt getoetst voor een acceptatie door Derks Bedrijfswagens;
  6. Zodra u door de acceptatie komt en zelf akkoord bent ontvangt u de contracten;
  7. U leest de contracten goed door en stuurt deze getekend retour;
  8. De auto wordt aflever-klaar gemaakt in de werkplaats van Derks Bedrijfswagens;
  9. U komt de auto ophalen of laat deze bij u thuisbezorgen;
  10. Gedurende de looptijd kunt u veilig en verzorgd rijden.

Netto Operational Leasecontract

Een Operational Leasecontract kan aangegaan worden voor alle merken en type bedrijfswagens. Zowel nieuwe als gebruikte. U bepaalt zelf de looptijd (12, 24, 36, 48 of 60 maanden) en jaarkilometrage. In samenspraak met Derks Bedrijfswagens komt u een aanbetaling en eventueel een koopoptie overeen. Het maandbedrag wordt vervolgens bepaald door eventuele kosten voor: afschrijving van de bedrijfswagen, rente, motorrijtuigenbelasting, verzekering en onderhoud.

Onze adviseurs

Wij staan klaar om met uw vraag aan de slag te gaan!

Veel gestelde vragen Operational Lease

Wat zijn de voordelen van Operational Lease?

Het voordeel van Operational Lease is dat u maximaal ontzorgt wordt. U geniet van bedrijfsmobiliteit, zonder dat u zich druk hoeft te maken over financiering, papieren rompslomp, prijsvergelijkingen, onderhoud of onverwachte reparatiekosten. Op deze manier zorgt uw bedrijfswagen nooit voor gedoe. De leasemaatschappij regelt dit voor u, zodat u zich op uw bedrijf kunt focussen.

Wat zijn de voorwaarden bij het Leasen van een bedrijfswagen?

Om een bedrijfswagen te kunnen leasen, dient u ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel, voorts dient u te beschikken over een geldig BTW nummer. Uw mogelijkheden tot lease zijn beperkt bij achterstallige betalingen bij banken of de overheid, een faillissement of een negatieve BKR codering. Neem contact op voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen Full Operational Lease en Netto Operational Lease?

Het verschil tussen de Leasevormen is dat Full Operational Lease (FOL) een totaalpakket biedt inclusief verzekering, onderhoud en reparaties. Bij Netto Operational Lease (NOL) is dat exclusief waardoor het maandbedrag (leasetermijn) lager zal uitvallen.

Kan ik bij een Operational Leasecontract de bedrijfswagen laten aanpassen?

In overleg met Derks Bedrijfswagens bepaalt u in welke mate u uw bedrijfswagen aanpast. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bestelbus om te bouwen tot een speciaal voor uw bedrijf aangepaste bus. Ook gaat u over het eventueel betimmeren en/of stofferen van de binnenkant. Dit staat leasen niet in de weg, mits dit in goed overleg met Derks Bedrijfswagens is overeengekomen. Ook kunt u na overleg met Derks Bedrijfswagenseen imperiaal, resteel, trekhaak of iets dergelijks op uw bedrijfswagen (laten) aanbrengen. Deze extra investering kunnen mogelijk zelfs meegenomen worden in de financiering. Onder Derks Bedrijfswagens > Werkplaatsen > Speciaalbouw vindt u meer informatie over het aanpassen van bedrijfswagens bij Derks Bedrijfswagens.

Wat gebeurt er bij het aflopen van een Operational Leasecontract?

Bij Operational Lease bent u niet altijd aan het einde van het contract zonder kosten van de bedrijfswagen af. Het kan zijn dat u nog naheffingen verschuldigd bent. Denk aan meer-kilometers en schadekosten. Er zijn na het verstrijken van een Operational Leasecontract verschillende mogelijkheden waarop u verder kunt gaan. U kunt uw bedrijfswagen inleveren en een nieuw leasecontract afsluiten voor een andere bedrijfswagen. U kunt het contract verlengen, veelal tegen lagere maandlasten. Het behoort zelfs tot de mogelijkheid om de bedrijfswagen over te nemen van de leasemaatschappij. Dat kan door uitoefening van de eventueel overeengekomen koopoptie, maar wij kunnen u ook een aanbod voor overname doen aan het einde van het contract. Vraag er gerust naar.

Ons aanbod bedrijfswagens